Tijdens de seizoensopening kwam er al een teaser voorbij, een eerste filmpje over ons vijfjaarlijkse groepsweekend Scalac! In deze mail kun je lezen wat Scalac precies is en hoe je je kunt inschrijven!

Wat is Scalac precies?

Scalac, oftewel SCouting ALlart ACtief, is het vijfjaarlijkse groepsevenement voor Scouting Allart van Heemstede. Scalac is altijd een feestweekend, maar dit keer is het wel héél bijzonder: we vieren tijdens Scalac 2023 namelijk de 50ste verjaardag van de Allart. Dit doen we natuurlijk met zijn allen; met jeugdleden, de leiding én familie!

Tijdens het Pinksterweekend gaan we met alle onderdelen een weekend op pad. De Bevers en Welpen slapen (net als op kamp) in een clubgebouw, de Scouts en Explorers slapen in een tent. Maar zij zijn niet de enigen die kamperen. Voor dit weekend nodigen we namelijk ook alle ouders, broertjes en zusjes uit!

Ouders kamperen op een eigen veld en hebben daar hun eigen leiding. Daar ontbijten ze met elkaar en doen ze mee aan het programma. Hebben ze geen tent, dan hebben we daar als Scoutinggroep uiteraard wel een oplossing voor.

Natuurlijk is het niet verplicht om als familie mee te gaan, maar we vinden het wel heel leuk en gezellig als er zo veel mogelijk ouders, broertjes en zusjes meegaan! Alle jeugdleden overigens gewoon met hun eigen onderdeel op weekend; de Bevers met de Beverleiding, de Welpen met de Welpenleiding, enzovoort. Als jeugdlid slaap je dus niet bij je ouders, maar je kunt wel samen leuke activiteiten doen!

Wat gaan we dan eigenlijk doen?

Er worden volop spectaculaire activiteiten georganiseerd voor iedereen, groot en klein. Het leuke is dat iedereen deze activiteiten zelf kan kiezen. Je kunt dus als jeugdlid samen met je ouders iets doen, of juist niet! Er wordt al hard gewerkt aan een uitdagend programma voor iedereen, net als een fantastisch thema van buitenaardse proporties. Jullie hebben al een klein voorproefje kunnen zien in de “teaser” tijdens de seizoensopening!

Wanneer is Scalac?

Scalac is tijdens Pinksteren, van vrijdagavond 26 mei tot en met zondagmiddag 28 mei 2023. Dan kun je op maandag thuis nog lekker bijkomen van dit feestelijke weekend.

En waar is het?

Scalac vindt plaats op Scoutcentrum Rotterdam in Capelle aan den IJssel, een verrassend mooi stukje groen vlakbij de bewoonde wereld. Er zijn enkele binnenruimtes, er zijn goede sanitaire voorzieningen en er zijn prima kampeerveldjes. Nieuwsgierig? Kijk op www.scoutcentrumrotterdam.nl

Wat kost Scalac?

De kosten voor Scalac bedragen 35 euro per persoon. Hiervoor krijg je een superleuk weekend logeren op een mooie locatie, met geweldige activiteiten en heel veel feestelijke hapjes en drankjes!

Geweldig, ik wil mee! Hoe schrijf ik me in?

De inschrijving is inmiddels geopend, dus wacht niet langer en geef jezelf en heel het gezin op voor Scalac 2023! Doe dat via deze inschrijf link.

En als ik nog meer wil weten?

Tot aan Scalac 2023 kun je regelmatig updates verwachten over het thema, het programma en praktische zaken via mail en de Scalac2023 socials! Als je een specifieke vraag hebt kan je die altijd stellen aan de leiding of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de scalac Whatsapp (06 17661634).

We zien jullie allemaal heel graag tijdens Scalac 2023!