Regelmatig vinden er groepsactiviteiten plaats. Een gezamenlijke activiteit, waarbij alle leden welkom zijn.

Grote clubactie

De Allart doet dit jaar ook mee en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. De helft van de opbrengst van de loten gaat naar het vernieuwen van de Allart, zodat we weer met een gerust hart binnen kunnen spelen in het clubhuis. De andere helft wordt verdeeld tussen de onderdelen die mee hebben gedaan met het verkopen van de loten. Zo kunnen jullie nieuw spelmateriaal kopen of een leuke grote activiteit doen met z’n allen! De jeugdleden van de Bevers en de Welpen (Sint-Jorishorde, Hokabokring en Esta-La-Vista) krijgen een verkoopboekje met loten, zodat ze fysieke loten kunnen verkopen. Op het boekje komt een QR-code, zodat deze leden ook online loten kunnen verkopen via hun persoonlijke verkooppagina. 

Oudpapier

Het inzamelen van oud papier is niet alleen belangrijk voor ons milieu, het brengt de Allart ieder jaar weer aardig wat geld op. Want eerlijk is eerlijk, de container die bij ons op het terrein staat bespaart de gemeente een hoop geld. Dus we zien u graag op zaterdag het oud papier bij ons inleveren.

Jantje Beton

jantje beton collecte

Het is voor de Allart van groot belang om aanvullende gelden te vinden om alle activiteiten te kunnen bekostigen. De jaarlijkse Jantje Beton collecte is een goede mogelijkheid om dit te doen. In maart lopen leiding en bestuur, soms met enkele jeugdleden, de Holy-wijk door om geld in te zamelen. Overigens doen we dat niet alleen voor onszelf. De helft van de collecte gaat naar het Nationaal Jeugdfonds, de andere helft is voor onszelf.

Vanaf dit jaar hebben wij ook een digitale collectebus! Voor iedereen die geen kleingeld thuis heeft liggen, maar Jantje Beton en onze club wel een warm hart wil toedragen.
Via het plaatje hiernaast heeft u toegang tot onze digitale collectebus.

Sponsorkliks

Met behulp van www.sponsorkliks.com kunt u zelf een financiële bijdrage leveren aan de Allart, zonder dat het u een cent extra kost. Bestel een product via Bol.com of bestel online een pizza via o.a. Thuisbezorgd en de Allart ontvangt een percentage van het aankoopgedrag. Ga de volgende keer, dat u iets online wilt kopen, dus eerst naar deze link. Vervolgens kiest u de online winkel. U wordt dan automatisch doorgelinkt naar de online winkel van uw keuze, waarna u uw aankopen kunt doen. Elke aankoop levert op deze manier dus een commissie op, terwijl u dezelfde prijs betaalt. 

 

Seizoensopening

Tijdens de seizoensopening luiden we het nieuwe Scoutingjaar in met een terugblik op de zomerkampen. Daarbij zijn ook alle ouders, broertjes/zusjes uitgenodigd. Eerst eten we met elkaar tijdens een eetmarkt. Op verschillende tafels zijn dan allerlei lekkernijen te vinden. Na het eten beginnen de presenaties van alle speltakken. 

Seizoenssluiting

Aan het eind van het Scoutingjaar organiseren we soms een grote activiteit voor alle leden.
Om het seizoen van 2016/2017 af te sluiten organiseerden we een postenspel in het Oranjepark ('t Hof) in Vlaardingen. De leden konden allerlei leuke spelletjes doen, zoals kanoen, klimmen, pijl & boog schieten en allerlei waterspelletjes. 18/19 was het jubileumjaar en was het SCLAC weekend. Voor het seizoen 19/20 zal het een geldopbrengende activiteit worden op zaterdag 27 juni 2020. Voor het 50 jarig jubileum hebben we in 2023 een groepsweekend georganiseerd.

Overvliegen

Eind september/ begin oktober vindt er altijd een grote wissel plaats binnen de Allart. Dan is het namelijk tijd dat de oudste kinderen naar het volgende onderdeel overgaan. Dit is een hele happening waarbij de jeugdleden door een menselijke slinger naar het volgende speltak worden gevlogen. Daar aangekomen moeten ze vaak nog een parcours over, waarna ze echt bij het volgende onderdeel horen!

Groepskerstfeest

Om het jaar is het groepskerstfeest. 's Middags starten we met een gezamenlijke activiteit, zoals een vossenjacht, talentenshow of spelletjesmarkt, waarna we gezellig samen gaan eten. Het hele clubhuis wordt versierd, iedereen ziet er feestelijk uit en alle leden maken lekkere hapjes klaar.
In het jaar dat er geen groepskerstfeest is organiseren de onderdelen zelf een kerstactiviteit.