De Allart staat voor uitdaging en plezier! Op een actieve en uitdagende manier besteden kinderen en jongeren op zaterdag hun vrije tijd bij de Allart. We bieden dan ook toffe en leerzame activiteiten waarbij iedereen wordt uitgedaagd om zich persoonlijk te ontwikkelen. De Allart is een landgroep en ons programma speelt zich elke zaterdag af in Vlaardingen, waar we een groot speelterrein hebben! Op deze website vindt je alles wat je moet weten over onze Scoutinggroep. Van de geschiedenis tot informatie over de verschillende speltakken en natuurlijk het fotoboek! Dus neem een kijkje op de website en mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen via de mail of telefoon.

Wij zijn de jongste Scoutinggroep van Vlaardingen. Sinds 1973 zitten we in Holy aan de rand van natuurgebied Midden-Delfland in een ruim clubhuis met een groot groen en eigen terrein. Daar beleven wekelijks 185 kinderen en jongeren uitdagende Scoutingavonturen.

Wat maakt jullie groep bijzonder?

De Allart is een eigentijdse Scoutinggroep, en soms een tikkeltje eigenwijs. Samen avonturen beleven is voor ons belangrijker dan een perfect zittend Scoutinguniform. Ook doen we graag dingen samen. We organiseren regelmatig activiteiten met de verschillende onderdelen bij elkaar: een groots kerstfeest, een gezamenlijk kampvuur of een zelf georganiseerd festival. Eenmaal in de vijf jaar nemen we zelfs de ouders mee op ons jubileumweekend!

Wat doen jullie?

Samen avonturen beleven, binnen en buiten. De wekelijkse opkomsten zijn vooral divers: van een groot renspel tot een gezellige knutselactiviteit, en van omgekeerd verstoppertje tot een Wie is de Mol-opkomst.

Soms blijft een onderdeel een nachtje slapen op het groepshuis. Dat is misschien wel wat Scouting nóg leuker en uitdagender maakt dan andere verenigingen. Je neemt je slaapzak mee, gaat met de hele groep eten en beleeft tijdens zo’n weekend allerlei avonturen. En dat is dan nog maar een voorproefje van het hoogtepunt van het jaar: het zomerkamp! Een week lang met Scoutingvrienden en -vriendinnen op stap.

Bij de Allart houden we van uitdagingen en van avontuur voor iedereen. Dus voor iedere leeftijd is zo’n kamp ook net iets anders. De Bevers gaan in de buurt een weekendje op kamp, de Explorers zoeken juist outdoor-activiteiten in het buitenland.