Scouting staat voor uitdaging, avontuur en teamgevoel. Laat je daarom uitdagen bij de de Allart van Heemstedegroep met leuke en avontuurlijke activiteiten voor alle leeftijden. Van een Bever doedagbij de bevers (5-7 jaar) tot buitensportactiviteiten bij de explorers (15-18 jaar) en activiteiten buiten de Allart bij de roverscouts (18-21 jaar). Als Allart bieden wij onze leden gevarieerde activiteiten aan, die garant staan voor een hoop plezier en persoonlijke ontwikkeling.

De Allart van Heemstedegroep is een actieve vereniging met zo’n 200 Leden en vrijwilligers. Elke zaterdag zijn deze jeugdleden en vrijwilligers actief bezig met Scouting in verschillende leeftijdscategorieen (speltakken). 
Op de zaterdagmorgen bieden de bevers (5-7 jaar), esta-la-vista welpen(7-12 jaar), scouts meisjes (12-15 jaar) en explorers (15-18 jaar) een uitdagend, afwisselend, creatief en leerzaam spelaanbod aan. In de middag kan je terecht bij de hokabokring welpen (7-12 jaar), sint jorishorde welpen (7-12 jaar) en scouts jongens (12-15 jaar). 
Eens in de twee weken wordt er op vrijdagavond een programma georganiseerd voor en door roverscouts (18+). 
Elke maand organiseert Bank een programma voor de plusscouts tussen de 23 en 35 jaar oud.