Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met ruim 112.000 actieve scouts, waarvan 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers die verdeeld zijn over meer dan 1.100 Scoutinggroepen. Scouting Nederland maakt daarnaast deel uit van twee internationale organisaties, namelijk de WOSM (World Organisation of the Scout Movement) en WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts). De WOSM heeft ongeveer 28 miljoen leden in 160 landen en is gevestigd in Genève, Zwitserland. De WAGGGS is gevestigd in Londen, Engeland, en heeft ongeveer 10 miljoen leden in 145 landen. Wanneer je dus lid bent van Scouting Nederland, hoor je automatisch bij het grootste internationale jongerennetwerk ter wereld!

Al deze Scouts spelen samen het Scoutingspel. Dit is meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Het Scoutingspel heeft een visie, en de inhoud hiervan wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. (klik op de afbeelding voor een grotere versie)Spelvisie SCOUTS

Het Scoutingspel wordt daarnaast gespeeld in acht verschillende activiteitengebieden. Van communiceren met andere gebieden in het gebied ‘Internationaal’ en primitief koken met ‘Uitdagende Scoutingtechnieken’, tot survivallen in het gebied ‘Buitenleven’ en een toffe fotocollage maken in het activiteitengebied ‘Expressie’. Zo houden we het spelaanbod bij Scouting gevarieerd en uitdagend.

 

activiteitengebieden